location car search folder print add-compare-btn icon-blank-sheet icon-sheet icon-compare icon-columns icon-wheel icon-wheel two icon-shield icon-insurance icon-service icon-funding

Eyesight

 

Tillbaka till XV

 Världsledande förarassistanssystem

 

Adaptiv farthållare            

EyeSight håller inte bara farten som traditionella farthållningssystem gör. När den känner av ett fordon framför, anpassar den adaptiva farthållaren hastigheten för att hålla ett visst avstånd till fordonet genom att övervaka avståndet och skillnaden i hastighet. Systemet anpassar motorgång, kraftöverföring och inbromsning i förhållande till trafiken inom ett brett register (från 0 km/h till 180 km/h). Systemet är avsett att användas på motorvägar, landsvägar eller liknande. Om trafiken är ryckig reagerar systemet på det framförvarande fordonets bromsljus och hjälper dig att hålla en jämn hastighet, för ökad komfort under långa körningar.

 

 

 

Linjevarnare / körfältshjälpsystem            

Om du skulle slumra till vid ratten och bilen börjar glida över i det andra körfältet reagerar linjevarnaren direkt med en ljudsignal och en indikator börjar blinka. Körfältshjälpsystemet aktiveras endast i hastigheter på ca 60 km/h eller mer. Om du vid hastigheter på ca 50 km/h eller mer, råkar glida nära kanten av ditt körfält och börjar lämna körfältet utan att signalera, varnar istället linjevarnaren dig med en ljudsignal och en indikator som blinkar, innan du lämnar körfältet.

Om din bil står still och EyeSight känner av att framförvarande bil börjar rulla, signalerar systemet till dig att agera genom en ljudsignal och en indikator som blinkar.

 

 

Uppmärksamhetshjälp & Pre-kollisionshjälp            

Om du har ett hinder framför dig och du råkar köra framåt istället för bakåt, avger uppmärksamhetshjälp i EyeSight flera korta pip, en blinkande indikator tänds och gaspådraget stängs av för att undvika en kollision.

När EyeSight uppfattar en potentiell frontalkrock hjälper systemet dig att göra en skarp sväng för att undvika en kollision. Om din bil står still och EyeSight känner av att framförvarande bil börjar rulla, signalerar systemet till dig att agera genom en ljudsignal och en indikator som blinkar.