location car search folder print add-compare-btn icon-blank-sheet icon-sheet icon-compare icon-columns icon-wheel icon-wheel two icon-shield icon-insurance icon-service icon-funding

WRX STI 

FINAL EDITION

 

Specifikationer Standardutrustning

WRX STI 

FINAL EDITION

 

Specifikationer Standardutrustning

Versioner

Versioner

Version  Pris fr.Växellåda
WRX STI 399 900 kr 6MT

GT

Version  Pris fr.Växellåda
WRX STI GT 439 900 kr 6MT
360°

360

SNYGGA VINKLAR

WR Blue Pearl
Exteriör

Exteriör

För fans inom motorsport i hela världen krävs bara tre bokstäver för att stava till extrem prestanda – STI. WRX STI har en snygg design, men det är inget snack om vad den är byggd för. Luftinsläppet på motorhuven och bakspoilern som tvingar ner kraften i marken talar sitt tydliga språk. Den här bilen genererar prestanda som ingen annan.

Exteriör utrustning

Körupplevelse
 • SI-Drive
 • Multifunktionsdisplay
 • DCCD
 • LCD-display
SI-Drive

Körupplevelse

Subaru Intelligent Drive (SI‑Drive) erbjuder tre elektroniska körprogram vilka blixtsnabbt anpassar motorstyrningen efter din planerade körning: Intelligent [I]: Detta körläge är anpassat för att sänka bränsleförbrukningen vid stads- och långkörning. Gasresponsen är mindre direkt men du har ändå rejäl kraft till ditt förfogande. Sport [S]: När körningen kräver omkörningar och bra acceleration, är läge Sport ett bra val. Gasresponsen är mer direkt och det ökade vridmomentet ger mer kraft redan vid låga varv. Sport Sharp [S#]: Sport Sharp ger dig möjligheten att utnyttja den fulla potentialen i 2.5-litersmotorn. Sport Sharp ger dig bästa möjliga prestanda och omedelbar gasrespons.

Multifunktionsdisplay

Körupplevelse

Att du ger dig ut på vägarna betyder inte att du lämnar allting bakom dig. Modern, intuitiv teknik gör att du både kan vara närvarande och avkopplad på samma gång. WRX STI håller dig uppkopplad med full kontroll över infotainment, navigation och ljudsystem som alla kan kontrolleras med enkla fingerrörelser eller via din röst. Och med en smartphone är du alltid nära dina kompisar och dina spellistor.

Den breddade, högupplösta 5,9-tums multifunktionsdisplayen är lätt att läsa och visar viktiga information som kopplar ihop dig och bilen.

DCCD

Körupplevelse

Genom den justerbara centrumdifferentialen (Driver’s Control Centre Differential) kan du ställa in bilen för optimal kurvtagning och stabilitet. Manuell: Här kan du själv justera centrumdifferentialen i 6 steg. Tre automatiska lägen: Du kan välja mellan tre automatiska inställningar som är anpassade efter olika förutsättningar: Auto: Det mest flexibla läget som är anpassat efter en mängd olika körförutsättningar. Aktiveras automatiskt när bilen startas. Auto [+]: Ökar centrumdifferentialens låskraft för att på så vis förbättra stabiliteten. Används för att ge bättre grepp på hala vägar. Auto [-]: Minskar låskraften för att underlätta snabb och effektiv kurvtagning.

LCD-display

Körupplevelse

All viktig information finns direkt i synfältet via tre lättlästa instrument. Starta upp din WRX STI och nålarna hälsar dig välkommen med fullt utslag. På en 3,5-tums LCD-skärm i mitten kan du välja vilken information som passar bäst för din typ av körning.

Interiör
 • Interiör
 • 360°
Interiör

Interiör

Upplev den speciella STI-känslan som motorentusiaster världen över beundrar. När du sitter i bilen och startar motorn är det bara lugnet i den svarta inredningen som håller adrenalinet tillbaka. Spänn fast dig med de sportiga röda säkerhetsbältena och njut av sportstolskomforten när du pressas genom kurvor och ut på raksträckor. På den stora 5,9-tums multifunktionsdisplayen får du all information du behöver, presenterad naturlig och överskådlig.

 


Interiör utrustning

360°

Interiör

Viss visad utrustning kanske inte finns tillgänglig i Sverige.

Teknologi
 • Subarus fyrhjulsdrift
 • Växellådor
 • Subaru boxermotor
 • Chassi
 • Active Torque Vectoring
Subarus fyrhjulsdrift

Teknologi

Stabilitet ger lugn på vägen. Stabilitet är också grunden för kvickhet. Bilar från Subaru är begåvade med en svårslagen förmåga att ge dig kontrollen bakom ratten, tack vare den stabila konstruktionen med symmetrisk fyrhjulsdrift och Boxermotor. Systemets unika sammansättning levererar alltid effektivt kraft till alla fyra hjulen, vilket ger kontroll på alla typer av vägar oavsett väglag. Motor och växellåda är lågt placerade och i bilens färdriktning vilket ger utmärkt balans i sidled och ökad precision. De unika fördelarna med symmetrisk fyrhjulsdrift skapar exceptionella köregenskaper och ger dig kraft att undvika faror.

Växellådor

Teknologi

Med direkta och korta växlingsmoment ger denna växellåda en otroligt stark känsla av kvalitet och sport, samtidigt som den med sin optimala utväxling utnyttjar motorns kraftiga vridmoment maximalt.

Subaru boxermotor

Teknologi

WRX STI är standardutrustad med extremt avancerad teknik som har ett enda syfte – att lyfta din körupplevelse till nya höjder. Först och främst är det vår 2.5-litersmotor med 16 ventiler som ger hög prestanda på alla varvtal, men det är framförallt vid kraftig acceleration som du märker att detta är en alldeles särskild motor. Hela 300 hk och ett fantastiskt vridmoment på 407 Nm ger dig otroliga fartresurser, 0-100 km/tim på bara 5,2 sekunder!

 

Läs mer om boxermotorerna

Chassi

Teknologi

År av tävlingsverksamhet, ingående tester och nya, avancerade material har skapat förutsättningarna till det nya chassit i WRX STI. Chassit är exceptionellt stabilt och svarar blixtsnabbt. Hela ramen är uppbyggd med höghållfast stål för att öka vridstyvheten och balansera fordonets vikt. Fjädringen är uppstyvad med hårdare bussningar och fjädrar som underlättar snabba rörelser. Tillsammans skapar detta en svårslagen treenighet mellan förare, bil och väg.

Active Torque Vectoring

Teknologi

Teknik som ger dig fulländning. ATV låter dig ta din WRX STI ännu närmare gränsen. När du går in i en kurva och G-krafterna sätter in, kommer systemet att omfördela drivkraften för att hjälpa dig att hålla den valda linjen. WRX STI svarar snabbt på styrutslag och gör körningen engagerande.

Säkerhet
 • Aktiv
 • Passiv
 • Bromsar
 • VDC
Aktiv

Säkerhet

För att ge dig total kontroll över bilen kan Vehicle Dynamics Control System justeras i tre lägen: Normalläge (Standardläge): Vehicle Dynamics Control, Traction Control, och ABS-bromsarna samverkar för att ge bästa möjliga väggrepp. Traction-läge: I detta läge minskas ingreppet från Traction Control och Vehicle Dynamics Control, och Brake Control aktiveras mer sparsamt. I detta läge minskas inte motoreffekten vid gaspådrag. Off-läge: Inget ingripande av Traction Control eller Vehicle Dynamics Control. Används i nödfall för att komma loss ur besvärliga underlag som snö eller lera. Endast ABS-funktionen är aktiverad. Hill Start Assist är aktiv i samtliga lägen. För ökad säkerhet - och synlighet har WRX STI helljusautomatik vilken automatiskt växlar mellan halv- och helljus när du får mötande trafik. 

SRVD använder ett flertal sensorer på bilen som varnar för hinder och andra fordon i den egna bilens döda vinklar. SRVD ökar bland annat säkerheten vid filbyten och backning runt hörn.

Passiv

Säkerhet

WRX STI har hela sju krockkuddar. Två fram, dubbla sidokrockkuddar och krockgardiner längs sidorna. Den sjunde krockkudden skyddar förarens knän och ben. Karossen är byggd av lättviktsmaterial för att optimera bilens köregenskaper. Av säkerhetsskäl är karossen samtidigt extremt kraftfull. En så kallad säkerhetsbur omgärdar hela kupén. De förstärkningsbalkar som går till taket, dörrstolparna och golvet är enormt starka för att motstå och absorbera kraften från alla typer av kollisioner. Varje Subaru är utvecklad för högsta säkerhet och den platta Boxermotorn ger ytterligare fördelar. Vid en eventuell kollision är motorns infästning konstruerad så att motor och växellåda bryts loss och glider ner under golvet istället för att tränga in i kupén.

Bromsar

Säkerhet

Inom motorsporten krävs det lagarbete för att vinna. Samma princip gäller för kommunikationen mellan förare och bil. Det är därför vi har förbättrat WRX STI’s prestanda i alla avseenden. Pedalerna har en naturlig känsla och växelspaken gör växlingarna instinktiva. Bromskraften i Brembobromsarna med borrade bromsskivor gör WRX STI mer kontrollerbar och mer underhållande att köra i alla slags situationer.

WRX STI är utrustad med teknologi som förbättrar bromskapaciteten och ökar din säkerhet. Bromsassistans hjälper dig att utnyttja 100% av bromskapacitet vid en nödsituation. Brake Override hjälper dig att undvika olyckor genom att prioritera bromsfunktionen om gas- och bromspedal trycks ner samtidigt.

VDC

Säkerhet

När du pressar WRX STI till det yttersta kan du lugnt räkna med att Subaru har utrustat den med högsta säkerhet. Detta inkluderar skyddet från den ringformad säkerhetsburen och en knäairbag på förarsidan. Med hjälp av flerfunktions-VDC som innefattar bland annat Active Torque Vectoring och kraftfulla Brembo-bromsar hjälper bilen dig att undvika både faror och obehagliga överraskningar. Och din möjlighet att undvika faror förstärks även genom den unika balans och det väggrepp som den symmetriska fyrhjulsdriften ger.

Tillbehör

Tillbehör

 • Komfort

 • Skydd

 • Exteriör

 • Interiör

 • Säkerhet

 • Fälgar

 • Motorvärmare

 • Audio & navigation