location car search folder print add-compare-btn icon-blank-sheet icon-sheet icon-compare icon-columns icon-wheel icon-wheel two icon-shield icon-insurance icon-service icon-funding icon-newsletter

Säkerhet

Passiv säkerhet

Ringformad säkerhetsbur

Foresters X-Line kaross är byggd av lättviktsmaterial för att optimera bilens köregenskaper. Samtidigt är karossen extremt kraftfull, av säkerhetsskäl. En så kallad säkerhetsbur omgärdar hela kupén. De förstärkningsbalkar som går till taket, dörrstolparna och golvet är enormt starka för att motstå och absorbera kraften från alla typer av kollisioner. Du som färdas i en Forester X-Line är med andra ord väl skyddad.

kraftfull säkerhetsbur i lättviktsmaterial

Säkerhetsbälten och airbags

Standardutrustningen i Forester inkluderar säkerhetsbälten fram med försträckare som håller dig i ett fast grepp vid en eventuell olycka och bälteskraftsbegränsare som minimerar risken för skador på bröstkorgen. Samtliga säten är utrustade med trepunktsbälten. För att göra skyddet komplett är Forester även försedd med airbags fram, sidoairbags, krockgardiner och knäairbag på förarplatsen. Tack vare aktiva nackskydd ser vi också till att minska risken för whiplashskador. De aktiva nackskydden, som sitter på framstolarna, rör sig framåt vid en krock och hjälper till att fånga upp de åkandes huvuden. Slutligen är Forester utrustad med ISOFIX-fästen bak med förankringspunkter för infästning av barnstolar.

Fotgängarskydd

Fotgängare och cyklister är utsatta i trafiken. Därför är Forester utvecklad för att vid en kollision med oskyddade trafikanter vålla så liten skada som möjligt. Avståndet mellan motorn och motorhuvens främre del är generöst tilltaget. Detta fungerar som en deformationszon. Andra skyddsåtgärder är stötupptagande stötfångare och motorhuvsfästen samt vindrutetorkare som bryts loss vid en kollision.

Krocksäker motorupphängning

Varje Subaru är utvecklad för högsta säkerhet och den platta Boxermotorn ger ytterligare fördelar. Vid en eventuell kollision är motorns infästning konstruerad så att motor och växellåda bryts loss och glider ner under golvet istället för att tränga in i kupén.

Krocksäker motorupphängning

Aktiv säkerhet

Runt-om-sikt

Med utmärkt sikt framåt, bakåt och runtom har du ett mäktigt perspektiv så att du har full koll även på smala vägar och i trånga utrymmen. Med välplacerade A-stolpar och integrerade småfönster finns knappast några döda vinklar. Sidospeglarna är placerade på dörrpanelerna, vilket ger ett extra öppet synfält.

Bromsar

Alla modeller är utrustade med 4-sensor/4-kanals ABS-bromsar som förhindrar att hjulen låser sig vid en inbromsning. ABS-systemet kompletteras även med elektronisk bromskraftfördelning och en fartavkännande bromsassistans som bygger upp rätt bromstryck vid en nödsituation. En annan nödsituation kan uppstå om föraren råkar trycka på gas- och bromspedal samtidigt. Då kopplas ”Brake Override” in och säkerställer att det är bromsen som får full verkan.

Vehicle Dynamics Control

Varje Forester har Vehicle Dynamics Control (VDC) som standard. Ett system som via sensorer analyserar hur bilen följer förarens tänkta kurs. Om bilen närmar sig gränsen för instabilitet, till exempel i samband med skarpa kurvor eller en undanmanöver, justeras automatiskt fyrhjulsdriften, motoreffekten och bromsar - allt för att hjälpa till att hålla bilen på rätt kurs och undvika olyckor.