location car search folder print add-compare-btn icon-blank-sheet icon-sheet icon-compare icon-columns icon-wheel icon-wheel two icon-shield icon-insurance icon-service icon-funding icon-newsletter

AKTIV SÄKERHET

Tillbaka till Levorg

AKTIV SÄKERHET

För det som går att undvika

01: Symmetrisk fyrhjulsdrift

02: VDC (antisladd, antispinn)

03: Traction Control

04: Övervakning av lufttryck i däcken

05: Avancerad säkerhetsutrustning

06: Bromsassistans

Vehicle Dynamics Control System (VDC)

VDC dynamiska antisladdsystemet

Det dynamiska antisladdsystemet har en rad olika sensorer som läser av bilens rörelser. Om bilen närmar sig gränsen där den blir instabil griper tre system in för att hålla bilen på rätt kurs: 4-hjulsdriften fördelar om kraften mellan hjulen, motorns varvtal justeras och därmed även vridmoment och effekt, och varje hjul bromsas upp individuellt.

Avancerad säkerhetsutrustning

SRVD Subaru Rear Vehicle Detection

För att öka uppmärksamheten och sikten består den avancerade
säkerhetsutrustningen av två helt nya hjälpmedel:

• High Beam Assist (HBA)

• Subaru Rear Vehicle Detection (SRVD)

HBA kan automatiskt skifta fram och tillbaka mellan halv- och helljus beroende på hastigheten och den mötande trafiken. Resultatet är bättre sikt i mörker och du slipper blända av för mötande bilar. SRVD använder ett antal sensorer runt om på bilen som varnar för hinder och andra bilar i den egna bilens döda vinklar. SRVD ökar bland annat säkerheten vid filbyten och backning runt hörn.

Bromsar

ABS-bromsar

Skivbromsarna på alla fyra hjulen har bakre bromsok av aluminium för en kraftfull bromskänsla. ABS-bromsarna har elektronisk fördelning av bromskraften för att omfördela kraften mellan fram- och bak-bromsarna när bilen är lastad. Bromsassistans och panikbroms är ytterligare två system som hjälper föraren att bromsa in säkert.