location car search folder print add-compare-btn icon-blank-sheet icon-sheet icon-compare icon-columns icon-wheel icon-wheel two icon-shield icon-insurance icon-service icon-funding icon-newsletter

Passiv säkerhet

Tillbaka till Levorg

PASSIV SÄKERHET

För det oundvikliga

07: Krockkuddar

08: Framstolar med whiplashskydd

09: Nackstöd på alla platser

10: Ringformad säkerhetsbur

11: Trepunktsbälten på alla platser

12: Karosskonstruktion som skyddar kupén

Krockkuddar

krockkuddar

Vid en kollision är personskyddet optimerat med en omfattande säkerhetsutrustning. Hit hör bland annat krockkuddar fram och på sidan, knäairbag för föraren och krockgardiner runt om. För att hålla dem som sitter i framstolarna på rätt plats och undvika skador finns justerbara bältesinfästningar och främre bältessträckare med lastbegränsning. Framstolarna har dessutom en kraftig ram och stadiga nackstöd med whiplashskydd.

Ringformad säkerhetsbur

En så kallad säkerhetsbur omgärdar hela kupén. De förstärkningsbalkar som går till taket, dörrstolparna och golvet är extremt starka för att motstå och absorbera kraften från alla typer av kollisioner.

Krocksäker motorupphängning

Subaru har som regel att alltid ta säkerheten ett steg längre och höja nivån extra. Levorg utgör inget undantag från den regeln. Levorg har en ram och ett chassi som hjälper Boxermotorn och växellådan att tryckas in under bilen i stället för in i kupén.