location car search folder print add-compare-btn icon-blank-sheet icon-sheet icon-compare icon-columns icon-wheel icon-wheel two icon-shield icon-insurance icon-service icon-funding icon-newsletter

Bilglas


Bilens framruta är en mycket viktig del i bilens konstruktion, den skyddar inte enbart dig mot väder och vind utan den skyddar även våra sensorer som är monterade innanför framrutan. Subaru EyeSight systemet sitter monterat i ovankant av framrutan tillsammans med övriga sensorer.

När du behöver byta framruta är det av yttersta vikt att den ersätts med en ruta som har samma egenskaper som en Subaru originalruta. Bilens säkerhetssystem har mycket små toleranser vad det gäller optisk brytning och tjocklek. Tänk även på att framrutan är en del av ljudisoleringen för kupén.

Stenskott måste lagas så fort som möjligt innan fukt tränger in i och förstör filmen i glaset eller spricker ännu mer. Beroende var stenskottet träffat vindrutan kan byte behöva göras. Kontrollera med din Subaru auktoriserade verkstad.

Lika viktig är det att rutan installeras på rätt sätt och att Subaru EyeSight kalibreras efter rutbytet, våra Subaru-tekniker är utbildade och certifierade för detta arbete.

Vid rutbyte så ska EyeSight kameran demonteras och vid återmontering så ska den kalibreras tillsammans med den nya rutan. Våra Subaru auktoriserade verkstäder har rätt specialverktyg, framtagna av Subarus ingenjörer, för att kalibrera Subaru EyeSight.

Subaru har som mål att tillverka världens säkraste bilar, vi är övertygade om att du vill fortsätta att färdas i en säker bil.

Subaru Original Reservdelar och Subaru auktoriserad verkstad, ett säkert val för dig och din familj.