location car search folder print add-compare-btn icon-blank-sheet icon-sheet icon-compare icon-columns icon-wheel icon-wheel two icon-shield icon-insurance icon-service icon-funding icon-newsletter

OM SUBARU

Subaru tillverkas av Subaru Corporation som grundades 1953. Subaru är det japanska namnet på stjärnbilden Plejaderna, som i Japan står för pånyttfödelse och styrka. Den första bilen lanserades 1958 och hette Subaru 360. Idag tillverkas 900.000 bilar i fabrikerna i Japan och USA. Subarus symmetriska fyrhjulsdrift lanserades 1972 och modellen Subaru Outback firade 20-årsjubileum 2015.

 • STÖRST I VÄRLDEN PÅ FYRHJULSDRIFT Hela 15 % av världens fyrhjulsdrivna bilar tillverkas av Subaru. Det gör Subaru till världens största tillverkare av fyrhjulsdrivna personbilar. Med en miljon sålda bilar är det en bra bit ner till nummer två. Subaru tillverkar 25 % fler fyrhjulsdrivna bilar än Audi och 50 % fler än Land Rover.  ALLTID FYRHJULSDRIFT Subaru har tillverkat fyrhjulsdrivna personbilar sedan 1972, längre än någon annan biltillverkare. Idag har alla Subarubilar alltid fyrhjulsdrift som standard*. Alla bilar är dessutom byggda för att vara fyrhjulsdrivna redan från början. Resultatet är extremt bra framkomlighet, säker väghållning och massor av körglädje.

  STÖRST I VÄRLDEN PÅ FYRHJULSDRIFT Hela 15 % av världens fyrhjulsdrivna bilar tillverkas av Subaru. Det gör Subaru till världens största tillverkare av fyrhjulsdrivna personbilar. Med en miljon sålda bilar är det en bra bit ner till nummer två. Subaru tillverkar 25 % fler fyrhjulsdrivna bilar än Audi och 50 % fler än Land Rover. ALLTID FYRHJULSDRIFT Subaru har tillverkat fyrhjulsdrivna personbilar sedan 1972, längre än någon annan biltillverkare. Idag har alla Subarubilar alltid fyrhjulsdrift som standard*. Alla bilar är dessutom byggda för att vara fyrhjulsdrivna redan från början. Resultatet är extremt bra framkomlighet, säker väghållning och massor av körglädje.

 • BOXERMOTORER Precis som Porsche bygger vi våra egna Boxermotorer där motorn ligger plant i bilen istället för att stå upprätt. Det ger lägre tyngdpunkt, närmast vibrationsfri gång och hög driftsäkerhet. Helt naturligt var det också vi som lanserade Världens första Boxerdiesel 2008.

  BOXERMOTORER Precis som Porsche bygger vi våra egna Boxermotorer där motorn ligger plant i bilen istället för att stå upprätt. Det ger lägre tyngdpunkt, närmast vibrationsfri gång och hög driftsäkerhet. Helt naturligt var det också vi som lanserade Världens första Boxerdiesel 2008.

 • SYMMETRISK DRIVLINA Motorn och växellådan är centrerade i alla Subaru-bilar. På så vis kan drivaxlarna göras lika långa, vilket ger en symmetri som optimerar bilens balans och ger säkrare väghållning.

  SYMMETRISK DRIVLINA Motorn och växellådan är centrerade i alla Subaru-bilar. På så vis kan drivaxlarna göras lika långa, vilket ger en symmetri som optimerar bilens balans och ger säkrare väghållning.

 • 100% SUBARU Vi utvecklar och bygger våra egna motorer, växellådor och drivlinor. Det betyder att vi bygger våra bilar utan att använda komponenter från andra bilmärken. En Subaru är alltid 100% Subaru. Subaru gör stora satsningar på egen forskning och utveckling och är långt framme i arbetet med att ta fram mer energisnåla och miljövänligare bilar.

  100% SUBARU Vi utvecklar och bygger våra egna motorer, växellådor och drivlinor. Det betyder att vi bygger våra bilar utan att använda komponenter från andra bilmärken. En Subaru är alltid 100% Subaru. Subaru gör stora satsningar på egen forskning och utveckling och är långt framme i arbetet med att ta fram mer energisnåla och miljövänligare bilar.

 • FEM STJÄRNOR I NCAP Vi bygger bilar som hjälper dig att undvika faror. Men om olyckan är ett faktum så sitter du säkert. Subaru XV och Impreza blev utnämnda till bäst i klassen i Euro NCAP. Outback, Levorg och Forester har alla 5 stjärnor i Euro NCAP. Även i amerikanska IIHS har samtliga bilmodeller fått högsta betyg i säkerhet.

  FEM STJÄRNOR I NCAP Vi bygger bilar som hjälper dig att undvika faror. Men om olyckan är ett faktum så sitter du säkert. Subaru XV och Impreza blev utnämnda till bäst i klassen i Euro NCAP. Outback, Levorg och Forester har alla 5 stjärnor i Euro NCAP. Även i amerikanska IIHS har samtliga bilmodeller fått högsta betyg i säkerhet.

 • FELFRIA BILAR I Svensk Bilprovnings besiktningsstatistik ligger Subaru i det absoluta toppskiktet. Flera av våra modeller har vid upprepade tillfällen haft 0% fel.

  FELFRIA BILAR I Svensk Bilprovnings besiktningsstatistik ligger Subaru i det absoluta toppskiktet. Flera av våra modeller har vid upprepade tillfällen haft 0% fel.

 • ALLTID 3 ÅRS FRI SERVICE När du köper en ny Subaru får du alltid fri service i 3 år eller vid 1.500, 3.000 och 4.500 mil. Du får dessutom ett av marknadens starkaste garantipaket med 3 års Nybilsgaranti**, 3 års Vagnskadegaranti, 12 års Rostskyddsgaranti, 3 års Lackgaranti**, 3 års Elektronikgaranti** och sist men inte minst 3 års Vägassistans.

  ALLTID 3 ÅRS FRI SERVICE När du köper en ny Subaru får du alltid fri service i 3 år eller vid 1.500, 3.000 och 4.500 mil. Du får dessutom ett av marknadens starkaste garantipaket med 3 års Nybilsgaranti**, 3 års Vagnskadegaranti, 12 års Rostskyddsgaranti, 3 års Lackgaranti**, 3 års Elektronikgaranti** och sist men inte minst 3 års Vägassistans.

 • TUNGA SLÄP VÄGER LÄTT Fyrhjulsdrift, låg tyngdpunkt och hög motorstyrka gör Subaru till en fantastisk dragbil. På de flesta bilar är tillåten dragvikt med vanligt B-kort mycket begränsad. Men med Subaru kan du dra upp till 1485 kg med B-kort och har du E-kort så stannar inte gränsen förrän vid 2000 kg.

  TUNGA SLÄP VÄGER LÄTT Fyrhjulsdrift, låg tyngdpunkt och hög motorstyrka gör Subaru till en fantastisk dragbil. På de flesta bilar är tillåten dragvikt med vanligt B-kort mycket begränsad. Men med Subaru kan du dra upp till 1485 kg med B-kort och har du E-kort så stannar inte gränsen förrän vid 2000 kg.

 • HÖGT ANDRAHANDSVÄRDE En Subaru håller extremt bra. Det visar både Bilprovningens statistik och allt det beröm vi får från våra nöjda kunder. Detta betyder en stor efterfrågan på begagnade Subaru och ett högt andrahandsvärde.  SVERIGES MEST NÖJDA BILÄGARE I Sveriges största bilägarundersökning, Vi Bilägares AutoIndex ligger Subaru i det absoluta toppskicktet. Ända sedan 2007 har Subaru haft en pallplats, vid flertalet tillfällen som nummer 1. Över 16 000 svenskar har svarat på frågor som rör bilen, återförsäljare, verkstäder och lojalitet.

  HÖGT ANDRAHANDSVÄRDE En Subaru håller extremt bra. Det visar både Bilprovningens statistik och allt det beröm vi får från våra nöjda kunder. Detta betyder en stor efterfrågan på begagnade Subaru och ett högt andrahandsvärde. SVERIGES MEST NÖJDA BILÄGARE I Sveriges största bilägarundersökning, Vi Bilägares AutoIndex ligger Subaru i det absoluta toppskicktet. Ända sedan 2007 har Subaru haft en pallplats, vid flertalet tillfällen som nummer 1. Över 16 000 svenskar har svarat på frågor som rör bilen, återförsäljare, verkstäder och lojalitet.