location car search folder print add-compare-btn icon-blank-sheet icon-sheet icon-compare icon-columns icon-wheel icon-wheel two icon-shield icon-insurance icon-service icon-funding icon-newsletter

Nyhet

Nya WRX STI utmanar på Nürburgring

I samband med invigningen av tillbehörsmässan Tokyo Auto Salon 2014 var det avtäckning på Subarus nya utmanare till årets upplaga av Nürburgring 24h Endurance Race.

 

Tävlingsbilen är utvecklad från den ännu ej lanserade produktionsbilen Subaru WRX STI och det är teamledaren Hideharu Tatsumi som tillsammans med Subaru Tecnica International haft ansvaret för vidareförädlandet.

 

Målet är att ta den tredje raka segern i sin klass (SP3T). Precis som förra året kommer bilen att rattas av Toshihiro Yoshida och Kouta Sasaki med assistans av två europeiska förare.

 

Helt nya Subaru WRX STI kommer att Sverige-lanseras i maj 2014

 

Subaru fortsätter även sina satsningar i den japanska Super GT-serien. Fjolårsfacit var en klasseger och pole-position i fem av åtta lopp. Inför nya året är Subaru BRZ GT300 uppdaterad och siktet är inställt på totalvinst i serien. Rallysatsningarna kommer att hålla sig på samma nivåer som 2013, vilket innebär support till privata team som kör i WRC2 och ERC.