location car search folder print add-compare-btn icon-blank-sheet icon-sheet icon-compare icon-columns icon-wheel icon-wheel two icon-shield icon-insurance icon-service icon-funding icon-newsletter

Nyhet

Svema Bil ny återförsäljare för Subaru i Karlstad

Ett av Värmlands äldsta bilhandelsföretag har valt att expandera genom att satsa på Subaru. Svema Bil i Karlstad blir nu auktoriserad Subaru-återförsäljare och serviceverkstad.

 

Svema Bil AB startade sin verksamhet redan 1960. Då köptes och såldes begagnade bilar, idag är företaget återförsäljare för tre starka varumärken. Fullserviceanläggningen med försäljning och verkstad ligger på Våxnäs i Karlstad. Svema Bil, som utsågs till DI Gasellföretag 2013, omsätter cirka 100 miljoner kronor och har 18 anställda.

 

– Vårt fokus är långsiktiga relationer, såväl med kunder som med leverantörer. Ett sätt att uppnå detta är att inte krångla till det. Vi försöker vara lite som värmlänningar är mest, helt enkelt. Med Subaru och dess unika teknik, höga kvalitet, nöjda bilägare, breda modellprogram och miljöbilar som klarar den tuffa miljöbilsdefinitionen kommer vi att kunna ta tillvara alla våra kunders behov, säger Thomas Axelius, försäljningschef på Svema Bil.

 

SUBARU Nordic är inne i en expansiv fas och har under 2013 genomfört stora satsningar med bland annat ny importhamn och PDI i Malmö, nytt nordiskt huvudkontor, centrallager och tekniskt utbildningscenter på Stora Bernstorp utanför Malmö samt lanseringar av flera nya bilmodeller under året.

 

– Genom etablering av Subaru tar vi ett stort kliv mot att realisera vår vision – byggnationen av Karlstad och Värmlands modernaste och mest miljöeffektiva bilanläggning, säger Thomas.

 

Subaru är också ett märke som trotsar konjunkturen. Medan den svenska marknaden totalt backade med 3,7 procent under förra året, ökade Subaru sin försäljning under samma period med 14,4 procent.

 

– Vi på Subaru är stolta över att ha fått förtroendet att samarbeta med Svema Bil samtidigt som vi med detta avtal säkerställer servicegraden till våra befintliga Subaru-ägare i Värmland, säger Torbjörn Lillrud, vd för SUBARU Nordic AB.