location car search folder print add-compare-btn icon-blank-sheet icon-sheet icon-compare icon-columns icon-wheel icon-wheel two icon-shield icon-insurance icon-service icon-funding icon-newsletter

Nyhet

2014 är Körglädjens År

SUBARU Nordic har utnämnt 2014 till Körglädjens År. I månadsskiftet april-maj lanseras helt nya WRX STI och som grädde på moset begåvas sportcoupén Subaru BRZ med ett ännu mer attraktivt pris.

 

Subaru WRX STI har precis som sin föregångare SI-Drive med tre lägen och den justerbara mellandifferentialen DCCD. För att ytterligare vässa bilens uppträdande och ge ännu bättre skjuts genom kurvorna är nya WRX STI även utrustad med Active Torque Vectoring, som flyttar gränserna och säkerställer att alla fyra hjulen driver optimalt i alla lägen. WRX STI drivs av en turboladdad 2,5-liters Boxer-fyra som via en 6-växlad manuell låda levererar 300 hk och 407Nm till den symmetriska drivlinan.

 

Modellens tydligaste signum är det stora scoopet på motorhuven och den kraftfulla spoilern på bakluckan. För den som vill vara mer diskret utan att pruta på vare sig prestanda eller komfort erbjuds nu WRX STI i GT-utförande för den svenska marknaden. Förutom den generösa grundutrustningen har GT även: Harman-Kardon ljudanläggning med navigation och backkamera, soltak, nyckellöst system med startknapp samt tonade rutor. WRX STI GT levereras utan den höga spoilern.

 

Priser WRX STI

Trots att WRX STI är en helt igenom ny bil är priset till och med lägre än nuvarande generation. WRX STI kostar från 379.900 kr. Tillägg för GT-paketet är 20.000 kr.

 

Priser BRZ

Subaru BRZ prisades för sina köregenskaper och korades av ett flertal motortidningar till Årets Sportbil 2013. Under Körglädjens År kommer priset för BRZ att sänkas kraftigt. En fullutrustad BRZ kostar nu från 259.900 kronor.

 

– Under Körglädjens År vill vi ge mer körglädje till fler. Därför har vi nu beslutat om denna aggressiva prissättning, säger John Hurtig, försäljningsdirektör på SUBARU Nordic.