location car search folder print add-compare-btn icon-blank-sheet icon-sheet icon-compare icon-columns icon-wheel icon-wheel two icon-shield icon-insurance icon-service icon-funding icon-newsletter

Nyhet

Subaru WRX STI får toppbetyg av amerikanska IIHS

Amerikanska IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) belönar de säkraste bilarna på marknaden med Top Safety Pick. Senast ut i raden av testade bilar som fått denna utmärkelse är nya WRX STI, som fick högsta betyg i alla delmoment.

 

För att erövra titeln "Top Safety Pick" gäller det att prestera fullt i alla delmoment. Kraven blir tuffare för varje år och IIHS konstaterar att bilarna blir allt säkrare.

 

Det är fjärde året i rad som Subaru är ensamma bland Världens biltillverkare att få samtliga saluförda modeller korade till Top Safety Pick av IIHS. Oavsett vilken Subaru man väljer kan man alltså vara säker på att få en bil med klassens högsta säkerhet.

 

– Detta är ännu ett kvitto på att vår säkerhet är i toppklass. Det är svårt att hitta en "tävlingsform" med lika stora mervärden, säger Torbjörn Lillrud, vd för SUBARU Nordic AB.

 

Helt nya Subaru WRX STI hade premiär i de svenska bilhallarna under helgen och priserna börjar vid 379.900 kronor.