location car search folder print add-compare-btn icon-blank-sheet icon-sheet icon-compare icon-columns icon-wheel icon-wheel two icon-shield icon-insurance icon-service icon-funding icon-newsletter

Nyhet

Nya WRX STI putsar sin egen rekordtid

Subarus gamla rekord på den klassiska Isle of Man TT Circuit blev inte långlivat. Den brittiske rallymästaren Mark Higgins skrev på onsdagen ny historia genom att sätta en ny rekordtid med nya WRX STI, vilket gör Subaru WRX STI till den snabbaste bilen någonsin på Isle of Man.

 

Det var 2011 som Mark Higgins krossade det 21 år gamla rekordet för bilar runt TT-slingan på Isle of Man i den då nylanserade STI Racing. Han klarade av de 60,83 krävande kilometrarna på 19 minuter och 57. Higgins nya rekordtid sattes onsdagen 4 juni och noterades till 19.26, det vill säga 31 sekunder snabbare än den förra noteringen.

 

– Det var ingen dålig resa idag och det känns kul att ha ännu ett rekord ”på kontot”. Det nya chassit är otroligt bra och vi kunde plocka tid på i stort sett hela sträckan. Speciellt på de mer tekniskt krävande delarna, säger Mark Higgins.

 

Snittfarten klockades till 186,7 km/h och den högsta klockade hastigheten under varvet var 257,5 km/h. Bilen var en standard Subaru WRX STI av senaste generationen som kompletterats med andra stötdämpare, bur,

6-punktsbälten och brandsläckarsystem.

 

– Det finns inget som liknar TT-banan inom racing. Den är lång, höjdskillnaderna är stora. Men mest av allt för att underlaget skiftar hela tiden och att man kör både genom staden och ute på landsväg, säger Mark.

 

Subaru STI har även det gällande varvrekordet för 4-dörrars sedaner på Nürburgrings nordslinga. Tiden – 7.55.00 – sattes av Tommi Mäkinen i april 2010.