location car search folder print add-compare-btn icon-blank-sheet icon-sheet icon-compare icon-columns icon-wheel icon-wheel two icon-shield icon-insurance icon-service icon-funding icon-newsletter

Nyhet

Nya Subaru Outback får toppbetyg även i Euro NCAP

Subaru fortsätter dominera när det gäller säkerhet. Nya Outback har hittills erövrat högsta betyg och ranking i krocktester Världen över. Nu senast i Euro NCAP.

Subaru står för ett gediget säkerhetstänkande och det pågår ett ständigt utvecklingsarbete för att ytterligare förbättra och öka säkerheten i bilarna. Krocktesterna har också blivit tuffare och fler kriterier tillkommer, vilket ställer allt högre krav på biltillverkarna.

 

Vid Euro NCAP:s senaste test fick Outback genomgående höga betyg och utmärker sig positivt mot klasskonkurrentera när det gäller erhållna poäng i de olika kriterierna. Nytt för i år är att Euro NCAP även ger betyg för förebyggande säkerhet. Outback testades med förarasistanssystemet EyeSight.

 

EyeSight gör Europa-debut i sin tredje generation i samband med introduktionen av nya Outback. Systemet har sex funktioner och bygger på en stereokamera som även kan identifiera fotgängare, cyklister och andra trafikantslag.

 

För den svenske bilköparen är resultatet till och med snäppet bättre än det redovisade. För att kunna tillgodoräkna sig max antal poäng i Euro NCAP måste alla system vara standard. I Sverige kommer EyeSight att vara standardutrustning i alla nya Outback.

 

Helt nya Outback lanseras i Sverige under mars månad nästa år.