location car search folder print add-compare-btn icon-blank-sheet icon-sheet icon-compare icon-columns icon-wheel icon-wheel two icon-shield icon-insurance icon-service icon-funding icon-newsletter

Nyhet

Fler än 300.000 bilar är utrustade med EyeSight

Subaru EyeSight klassas som Världens bästa förarassistanssystem av flera oberoende testinstitut och motormedia. I slutet av mars hade 308.333 bilar med EyeSight levererats till kund.

Subaru står för ett gediget säkerhetstänkande och det pågår ett ständigt utvecklingsarbete för att ytterligare förbättra och öka säkerheten i bilarna. År 2008 levererades de första bilarna med säkerhetssystemet EyeSight.

Nu är systemet inne i sin tredje generation och EyeSight III har av flera oberoende testinstitut klassats som Världens bästa. Även motormedia rankar systemet som det bäst fungerande på marknaden.

EyeSight bygger på en stereokamera som läser av trafiken. Systemet kan liknas vid ett extra par ögon och kan skilja på olika trafikantslag - som bilar, cyklister och fotgängare. EyeSight kan bromsa bilen till stillastående från en hastighet av 50 km/h.

I Japan har systemet fått högsta betyg av J NCAP (40 poäng av 40 möjliga) och tilldelats klassningen ASV+. På denna marknad är EyeSight tillval och hela 85 procent av Subaru-köparna sätter kryss i tillvalsrutan för systemet.

EyeSight III lanserades i Sverige 2015 i helt nya Outback. Här behöver kunden inte välja. EyeSight är en del av modellens rikliga standardutrustning.

Eyesight