location car search folder print add-compare-btn icon-blank-sheet icon-sheet icon-compare icon-columns icon-wheel icon-wheel two icon-shield icon-insurance icon-service icon-funding icon-newsletter

Nyhet

Nu är det bevisat: Subaru EyeSight räddar liv!

Subarus förarassistanssystem EyeSight minskar olyckorna med nästan två tredjedelar. Detta visas av en sammanställning baserad på data från japanska Traffic Accident Research and Data Analysis.

Subarus forskningsavdelning har samlat in data på nära 300.000 Subaru-bilar under åren 2010-2014. Av dessa var 246.000 bilar utrustade med EyeSight och resten utan.

Studien visar en stor skillnad i hur ofta bilarna varit inblandade i trafikolyckor. Totalt sett rör det sig om en minskning med över 60 procent. Så kallade ”upphinnandeolyckor” minskar med hela 84 procent och risken för en kollision med fotgängare halveras.

Om EyeSight

EyeSight är ett förarassistanssystem med sex funktioner som baseras på en stereokamera som sitter innanför bilens vindruta. Systemet innefattar autobroms, adaptiv farthållare, vingelvarning, körfältsassistans, uppmärksamhetsvarning och undanmanöverassistans. Alla Subaru-modeller som utrustats med EyeSight har fått högsta säkerhetsranking för Advanced Safety Vehicle-Plus (ASV+) i JNCAP. Subaru är också enda bilmärke som har samtliga modeller rankade som Top Safety Pick av amerikanska IIHS.

Subaru Outback har EyeSight som standard i Sverige sedan 2015 och har självklart fem stjärnor i EuroNCAP.

Eyesight