location car search folder print add-compare-btn icon-blank-sheet icon-sheet icon-compare icon-columns icon-wheel icon-wheel two icon-shield icon-insurance icon-service icon-funding icon-newsletter

Nyhet

Världspremiär för Subaru XV Concept

När Subaru XV lanserades för fyra år sedan, stod den för ett nytt tänkande i Bilvärlden. För första gången presenterades en cross-over som inte var baserad på en befintlig bilmodell. Den kaxiga designen och utmanande färgsättningen attraherade också en ny kategori köpare till varumärket och unga ”urbaner” tog modellen till sig. Subaru XV avancerade snabbt till tredjeplatsen i modellpaletten - en position som den visat sig mäktig att behålla.

På Bilsalongen i Genève visar nu Subaru det framtida designspråket för modellen i form av Subaru XV Concept. Filosofin bakom formspråket har fått beteckningen ”Dynamic X Solid”, vilket väl beskriver den framtoning man vill framtidens cross-overs och suvar ska utstråla.

Konceptet är något längre, lite bredare men lika hög som nuvarande XV och har längre hjulbas. Subaru XV koncept står stadigt på 19-tumshjul med däck i 50-profil och har plats för fem personer.

 

Nya Subaru XV