location car search folder print add-compare-btn icon-blank-sheet icon-sheet icon-compare icon-columns icon-wheel icon-wheel two icon-shield icon-insurance icon-service icon-funding icon-newsletter

Nyhet

​​​​​​​I år är Sveriges Subaru-ägare ännu mer nöjda

Subaru befäster sin ställning i Vi Bilägares undersökning AutoIndex. Efter tre raka förstaplatser (2009, 2010 och 2011) gav Subaru-ägarna ännu högre betyg till sina bilar i årets undersökning.

Idag presenteras resultatet i AutoIndex 2016. Undersökningen är den största och bredaste bilkonsumentundersökningen i Skandinavien och årets svenska resultat bygger på 18.738 enkätsvar om bilens kvalitet, verkstäder, återförsäljare och preferenser till märket. Redovisningen omfattar i år 25 bilmärken.

Subarus resultat i AutoIndex är anmärkningsvärda – inte minst i det att märket placerat sig etta såväl 2007, 2009, 2010 och 2011. Subaru lyckades 2010 – som första märke någonsin – lägga beslag på förstaplatsen i undersökningens samtliga delmoment. Årets andraplats är den femte raka.

Historiskt sett brukar det vara tätt i toppen och årets undersökning är inget undantag. Subaru knappar in på ettan och var ett av endast fem bilmärken som förbättrade sitt index. De slumpvis utvalda bilägarna, som representerar ett tvärsnitt av landets bilburna befolkning har fått svara på 120 frågor om sin bil. Underlaget har varit privatpersoner som äger bilar av årsmodellerna 2009-2015.

Resultaten i AutoIndex bygger på fyra delmoment, där bilen som sådan är den viktigaste. Förutom bilen är det ägarnas omdömen om återförsäljaren och märkesverkstaden som tillsammans med lojaliteten mot varumärket ger den totala placeringen. Resultaten i de olika delmomenten kommer att redovisas löpande under våren av tidningen Vi Bilägare.

– Vi är främst väldigt glada över att ha kunnat öka våra redan höga betyg. Resultatet visar att vi lyckats leva upp till våra kunders högt ställda förväntningar. Vårt mål är självklart att återta förstaplatsen, säger John Hurtig, varumärkesdirektör på Subaru Nordic AB

Subaru andraplats autoindex 2016