location car search folder print add-compare-btn icon-blank-sheet icon-sheet icon-compare icon-columns icon-wheel icon-wheel two icon-shield icon-insurance icon-service icon-funding icon-newsletter

Nyhet

Subaru Impreza är Årets Bil i Japan

Årets bil i Japan - Impreza

 

I Europa får vi vänta på resultatet tills i mars, men japanska juryn har redan offentliggjort vem som korats till Årets Bil 2016-2017. Det blev nyligen lanserade Subaru Impreza.

årets bil

Nya Impreza lanserades i Japan 13 oktober och gjorde succé direkt. Efterfrågan visade sig vara mer än fyra gånger högre än förväntat och istället för de planerade 2.500 såldes 11.050 redan första månaden.

Impreza bygger på nyutvecklade Subaru Global Platform, som kommer att utgöra grunden för alla framtida modeller från Subaru. Subarus nya plattform är förberedd för såväl bensin- som hybrid- och ren eldrift. Vidare lovas den att ta såväl säkerhet som körglädje till nya höjder.

Utmärkelsen Årets Bil i Japan 2016-2017 kan tilldelas bilar som lanseras under perioden november 2015 och oktober 2016 och precis som i Europa består juryn av motorjournalister.

Vem som blir Årets Bil i Europa är ännu så länge en väl förborgad hemlighet och resultatet i den omröstningen får vi vänta på tills i mars 2017. Även nya Impreza får Europas bilköpare vänta på ett tag till. Den första bil som ska lanseras på nya plattformen i Europa är nya Subaru XV och den är planerad till senhösten 2017.

japan grupp bild