location car search folder print add-compare-btn icon-blank-sheet icon-sheet icon-compare icon-columns icon-wheel icon-wheel two icon-shield icon-insurance icon-service icon-funding icon-newsletter

Nyhet

Prisad såväl "Over There" som "Down Under"

Våren är galornas tid. Nu regnar utmärkelser över såväl idrottsmän som artister och bilar. Subaru är som vanligt med och tar sin beskärda del av statyetterna. I Kanada har landets motorjournalister utsett Forester till Bästa Suv och i Australien har Outback förärats motsvarande titel för andra året i rad.

Forester

Precis som i Europa samlas Kanadas motorjournalister varje år för att kora Årets Bil. Den viktigaste skillnaden är att kanadensarna utser vinnare i flera klasser, men precis som här baseras resultaten på tester och utvärderingar i flera kriterier. När det var dags att utse vinnaren i suv-klassen fick Forester kliva högst upp på pallen och motta plaketten som ”2017 Canadian Utility Vehicle of the Year”.

I Australien tar motoristorganisationerna (NRMA, RACV, RACQ, RAASA, RACWA, RACT och AANT) ett samlat ansvar för att utvärdera marknadens bilar och utse årets ABC (Australias Best Car). Precis som förra året avgick Outback med segern i sin klass och korades till ”Best All-Wheel Drive Sports Utility Wagon”. Offroad-tidningen Oz Roamer har också utsett Årets Bil och pokalen för ”AWD SUV 2017” förärades Outback.

Som grädde på moset meddelar också Kelley Blue Book att Subaru även i år utmärker sig för sitt starka andrahandsvärde med flera modeller. ”Best Resale Value Award 2017” har tilldelats Impreza, Legacy och WRX, vilket betyder att samtliga Subaru-modeller på marknaden nu förärats denna titel.

Källor:

Automobile Journalists Association of Canada – www.ajac.ca
Australia’s Best Cars - http://australiasbestcars.com.au
Kelley Blue Book - www.kbb.com/new-cars/best-resale-value-awards