location car search folder print add-compare-btn icon-blank-sheet icon-sheet icon-compare icon-columns icon-wheel icon-wheel two icon-shield icon-insurance icon-service icon-funding icon-newsletter

Aktiv säkerhet

Stabilitet och pålitlighet

Stabilt ramverk

Stabilt ramverk

En styv kaross är kanske den viktigaste faktorn som ofta förbises. Bilar med otillräcklig styvhet kännetecknas av att ramen skakar vid körning över gupp eller i kurvor, vilket leder till ett oförutsägbart och opålitligt beteende. Subaru använder karosser som är byggda med en ny ringformad, förstärkt konstruktion som ger pålitlig respons och god körbarhet.

Fjädring som är designad för stabilitet och smidighet

Fjädring som är designad för stabilitet och smidighet

Framhjulsupphängningen har en väl tilltagen fjädringsgång så att bilen bättre följer vägytans konturer. Det ger bättre körstabilitet och otrolig rattrespons. Bakhjulsupphängningen håller hjulen vinkelräta mot vägytan och ger stadig stötupptagning. Fram- och bakhjulsupphängningen samverkar för säker och tillförlitlig körbarhet och suverän åkkomfort.

Symmetrisk 4-hjulsdrift

Symmetrisk fyrhjulsdrift

Subarus symmetriska fyrhjulsdrift har en suverän viktbalans som ger effektiv fördelning av dragkraft och belastning till respektive hjul för att undvika att chassit kränger och niger. Den höjer åkkomforten och gör resan njutbar för alla passagerare. Systemet ger alltid stabil körning på alla vägar och under alla förhållanden.

 Pålitlig i backar

Pålitlig i backar

Funktionen Hill Start Assist är ett körstödssystem som håller bilen stadig vid start i uppförsbacke. Bromstrycket upprätthålls i cirka en sekund vid start i uppförsbacke så att bilen inte rullar bakåt när du flyttar foten från bromspedalen till gaspedalen.