location car search folder print add-compare-btn icon-blank-sheet icon-sheet icon-compare icon-columns icon-wheel icon-wheel two icon-shield icon-insurance icon-service icon-funding icon-newsletter

Passiv säkerhet

Fotgängarskydd

Minskade benskador på fotgängare

Minskade benskador på fotgängare

En krockabsorberande struktur används i området kring främre stötdämparen som mest sannolikt slår i benen på fotgängare vid en olycka. Den här detaljen absorberar kollisionsenergin som annars skulle överföras till fotgängarens ben och därmed skyddas deras knäleder och andra kroppsdelar från potentiella skador.

stötdämpande ram

Bilar som byggs med tanke på andra

I en olycka där två bilar är involverade får vanligen den mindre eller lättare bilen större skador vid kollisionen. Subaru har tagit aktiv ställning till att utveckla bilar med tillräcklig säkerhetsnivå för den andra bilen, med en effektiv och stötdämpande ram och en robust kupé som skyddar de åkande och håller dem i ett stadigt grepp med felsäkra säkerhetsbälten.

Förhindra huvudskador på fotgängare

Förhindra huvudskador på fotgängare

Vindrutetorkarna är designade så att torkaraxlarna lossnar när de utsätts för en stöt. Med sådant modulärt utförande minimeras de skador som orsakas av torkararmarna om en fotgängare skulle kastas upp på motorhuven vid en kollision.