location car search folder print add-compare-btn icon-blank-sheet icon-sheet icon-compare icon-columns icon-wheel icon-wheel two icon-shield icon-insurance icon-service icon-funding icon-newsletter

Passiv säkerhet

Påkörning från sidan eller om bilen välter

säker kaross

Extremt säker kaross bidrar till att skydda kupén om bilen välter.

Varje Subaru har en exceptionell körstabilitet tack vare sin formgivning med låg tyngdpunkt och en hjulupphängning som ger utmärkt dragkraft. Kort sagt är Subaru-bilar konstruerade med låg vältningsrisk. Om bilen av någon anledning skulle välta motverkar den ringformade säkerhetsburen med hög styvhetsgrad och deformationen av de stötabsorberande materialen att kupéutrymmet äventyras. De stötabsorberande materialen i hela taket och i kupéns interiör, de främre krockkuddarna/krockgardinerna och andra säkerhetsdetaljer bidrar också till att reducera stötar mot passagerarnas huvuden.

Stötabsorberande stolpar och taklister

Stötabsorberande stolpar och taklister

En stötdämpande struktur används inom varje yta runt huvudområdena vid förarens och passagerarens säten för att ge bättre skydd vid en kollision.

Första skyddslinjen vid en sidokrock

Första skyddslinjen vid en sidokrock

Förstärkningsbalkar används i dörrkarmarna vilket motverkar att kupén snedvrids vid en sidokrock och säkerställer säkerheten för passagerarna i kupén. Förstärkningsbalkarna har använts som standard i alla Subaru-modeller sedan lanseringen av andra generationens Legacy år 1993.

Passagerarskydd

Passagerarskydd

Vid en sidokrock blåses sidokrockkuddarna upp. De är placerade i de yttre delarna av förarens och passagerarnas stolar för att skydda områdena kring bröstkorg och midja på förare och passagerare. Om bilen välter eller vid en sidokrock blåses krockgardinerna upp från takets insida och skyddar huvud och hals på förare och passagerare i fram- och baksätet. Krockgardinerna skyddar ett mycket större område kring huvudet och är effektiva för passagerare med varierande kroppsstorlek och sittställning.