location car search folder print add-compare-btn icon-blank-sheet icon-sheet icon-compare icon-columns icon-wheel icon-wheel two icon-shield icon-insurance icon-service icon-funding icon-newsletter

Primär säkerhet

Primär säkerhet

Ända sedan början har Subaru drivits av en önskan att skapa trygghet och körglädje på varje resa. Redan i annonserna för Subaru 360 (lanserad 1958) talade Subaru om värdet av ett brett synfält som ger föraren möjlighet att se bra åt höger och vänster vid järnvägskorsningar. Primär säkerhet fokuserar på att förbättra bilarnas säkerhet i det grundläggande konstruktionsstadiet och inte på att lägga till funktioner i efterhand.

Lätt att köra, färre olyckor.

Subarus föregångare var flygplanstillverkare. Eftersom minsta misstag kan få förödande konsekvenser när man flyger ett flygplan har Subaru alltid strävat efter att skapa fordon som är så säkra som möjligt att framföra. I och med denna nedärvda säkerhetsfilosofi fokuserar Subaru på den primära konstruktionen, som form och drift. På så sätt vill vi skapa ett tydligt, praktiskt och bekvämt utrymme där föraren kan koncentrera sig på bilkörningen.

kollisionsfria frodon

kollisionsfria frodon

Subarus bilar är byggda så att ungefär meterhöga föremål tydligt kan ses genom fönstren på båda sidor. Konstruktionen ger föraren möjlighet att hålla utkik efter barn och andra hinder i bilens omgivning. Varje del av bilen, ända från ytterbackspeglarnas placering och formen på dörrarnas trekantiga fönster har specifika syften.

Man ser tecken på vårt kunnande om primär säkerhet på de mest osannolika ställen, t.ex. körställningen och säten som motverkar trötthet, och även i våra intuitiva reglage.

Läs mer

Optimal körställning

Optimal körställning

En optimal körställning som ger föraren möjlighet att röra armar och ben på ett naturligt sätt minskar tröttheten och bidrar till förbättrad säkerhet och komfort under körning. Det hjälper också föraren att styra med precision för att kunna göra undanmanövrar i en riskfylld situation. Förarplatsen i en Subaru är justerbar så att varje förare kan hitta sin optimala körställning.

Läs mer