soltera_logo.png

Videon visar det Nordamerikanska utförandet.

Europa-premiär för
nya Subaru Solterra

Det första exemplaret av Subarus eldrivna och praktiska familjebil har landstigit i Europa! En suv rustad för att se till att du och alla du bryr dig om alltid ska komma tryggt hem.

Det är egenskaper som generationer av Subaru-ägare har kommit att förvänta sig och sätta stort värde på. För första gången erbjuds det i en Subaru som drivs helt med el: helt nya Solterra som lanseras mot mitten av 2022.

Solterra i skogen

Namnet Solterra är en sammanslagning av de latinska orden Sol och Terra. Översatt till svenska är det orden för solen och moder jord.

solterra i solnedgång
Solterra i skogen

Namnet är valt för att visa uppskattning och respekt för den planet vi människor kallar vårt hem

strålkastarna släckta

och den himlakropp vars energi är en förutsättning för allt liv som vi känner det.

Solterra bredvid en gunga
brun interiör

Det representerar en målsättning att bevara Subarus traditionella värden för framtiden. Att erbjuda möjligheten att komma nära naturen med en batteridriven bil som har förmågan att ta sig långt bortom vägens slut och hela vägen hem. Samma egenskaper som är utmärkande för våra övriga modeller: Subaru XV, Forester och nya Outback. Solterra är en helt ny bil som är allt du har lärt dig att förvänta av en Subaru med en enda skillnad. Den är eldriven.

Vill du veta mer och bli först att provköra?

Prenumerera på meddelanden som talar om när den här sidan uppdateras med något nytt, intressant och viktigt om Subaru Solterra. Här håller vi dig uppdaterad med mer information, bilder och filmer så fort det kommer från fabriken och deras utvecklingsteam. Du kommer också att bli inbjuden till förhandsvisning när vi närmar oss premiären.

Berätta för oss vem du är

2022 lanseras Subarus nya elbil Solterra. En batteridriven suv som erbjuder allt det du har lärt att förvänta dig av en Subaru: högsta säkerhet, tillförlitlighet, den självklara fyrhjulsdriften och standardutrustning på högsta nivå.

Subaru Solterra är en suv i storleksklass med nuvarande Forester och byggs på en helt ny teknisk plattform: e-Subaru Global Platform. Som alltid har Subaru som klart och tydligt mål att uppnå säkerhet och stabila köregenskaper av absolut högsta klass. Det är kärnvärdet som styr utvecklingen för alla bilar från Subaru, oavsett teknisk plattform.

Följ med på resan från världspremiären i höst till lanseringen i Sverige 2022 och vidare mot framtiden! Nyheter, egenskaper och fakta om Subaru Solterra kommer att presenteras löpande på denna sida.