Säkerheten på sjön är lika viktig som säkerheten i våra bilar

OKTOBER 2023
TEXT OCH BILD: SUBARU

SÄKERHET ÄR ETT CENTRALT BEGREPP BÅDE FÖR SJÖRÄDDNINGSSÄLLSKAPET OCH SUBARU. GEMENSAMMA NÄMNAREN ÄR ATT RÄDDA LIV. 

Våra bilägare ska vara lika säkra i och kring vatten som de är i sina bilar. Ingen ska dödas eller skadas allvarligt i eller av en Subaru.

Subarus budskap till besökarna på Sportfiskemässan, Orust Sailboat show och Allt på Sjön i Gustavsberg var att rädda en anka ur plurret och stödja Sjöräddningssällskapet.

Resultatet? En imponerande donation som överlämnades en varm och gråmulen sensommardag i Lomma. Subaru kunde tillsammans med besökarna överlämna ett bidrag på 104.950 kronor! – Stort tack för den generösa donationen till vår verksamhet, hälsar Hannes Pennsäter, en av sjöräddningssällskapets representanter som var med när checken presenterades.

Pengar som till största delen samlats in genom Subarus ankfiske på Sportfiskemässan i mars och Sweboats båtmässor under sommaren. Tack alla besökare för en lyckad insamling.

Nästa år siktar vi ännu högre. Vi på Subaru hoppas att årets donation gör det möjligt för Sjöräddningssällskapet att fortsätta sitt arbete med att rädda liv och främja säkerheten på våra sjöar och kuster.