SUBARU FORESTER

KRAFTFULL, SMIDIG OCH SÄKER

Rejält stark när det gäller och behövs. Forester klarar av att dra riktigt tungt. Du sitter högt och har en fantastik runt-om-sikt. Som i alla Subaru-bilar kommer säkerheten alltid först, och Forester har fått högsta betyg någonsin för barnsäkerhet, enligt Euro NCAP.

MILJÖALTERNATIVET XFuel

Till Forester erbjuds XFuel-paket som tillval. Det innebär att du kan tanka och köra på biobränslet etanol. Bilar med XFuel-paketet kan köras på både E85 och bensin.

Motorn klarar av valfri blandning mellan bensin och E85 och anpassar sig till den blandning som för tillfället finns i bränsletanken utan att föraren behöver göra något särskilt.

Etanol tillverkas idag till största delen av förnyelsebara produkter från livsmedelsindustrin som annars skulle slängas eller brännas upp. Vägtrafikskatten för Forester med E85-paket blir 1.174 kr per år.

Skogspromenad

ALLTID
FYRHJULSDRIFT

För Subaru är fyrhjulsdriften först och främst en fråga om säkerhet. Med drivning på alla hjul blir bilen stabil, mer förutsägbar och får därigenom bättre vägegenskaper. Forester har hög dragvikt och ett speciellt stabiliseringssystem för säkrare körning med släp.

Läs mer om fyrhjulsdrift

Euro NCAP

VÄRLDSLEDANDE FÖRARASSISTANS

EyeSight är två extra ögon på vägen, dvs de två kamerorna som ser allt framför bilen. EyeSight är resultatet av 30 års egen utveckling. Bilar med EyeSight är inblandade i mindre än hälften så många olyckor, och minskar kollisioner bakifrån med 84 %.

Läs mer om EyeSight

FOKUS PÅ
FUNKTION    

Forester bjuder på massor av finurligheter och finesser som gör livet enklare. Breda fotsteg innanför bakdörrarna hjälper dig att nå lasten på taket. Dörrar som täcker trösklana gör att du inte behöver bli smutsig bara för att bilen är det. Gott om stuvfack och dryckeshållare är en självklarhet.

Subaru forester e-boxer familj packar ut ur bilen

Trots att nya Forester inte har en enda plåtdetalj gemensamt med förra generationen märks det direkt att det är en Forester och det är ingen tillfällighet.

Läs hela artikeln

EL-ASSISTERAD BOXERMOTOR PÅ SUBARU-VIS

e-boxer

Att äta kakan och ha den kvar.

Med e-Boxer har vi förbättrat det som redan var bra och vässat de egenskaper vi vet våra ägare uppskattar.

Läs mer om e-Boxer

REDAN BESTÄMT DIG?

Kom och provkör en Forester!

BOKA PROVKÖRNING

HITTA ÅTERFÖRSÄLJARE

Subaru Forester interiör

GENOMTÄNKT. UTANPÅ OCH INUTI.

Stora glasytor och smala stolpar ger Forester klassledande runt-om-sikt, vilket bidrar till säkrare och mer avslappnad körning. Full koll på omgivningen och en logiskt uppbyggd förarmiljö med lättlästa instrument.

Se fler detaljer

Subaru Forester utrymme

PLATS FÖR DIN PASSION

Skidor, cykel, hundliv, jakt, fiske eller naturen i stort. Vi brinner alla för olika saker. Därför är det enkelt att anpassa din Forester och skapa plats för allt och alla du gillar.  
  

Tillbehör