Är serviceintervall på
1500 mil verkligen befogat?

TEXT: MARKO MÄKINEN FOTO: SUBARU
MAJ 2019

Subarus serviceintervall är 1500 mil av en väldigt viktig anledning – din trygghet. 1500 mils serviceintervall bibehåller driftsäkerheten som bilen hade när den lämnade fabriken och minskar underhållskostnaderna.

Genom många och långa tester har fabrikens ingenjörer kommit fram till att 1500 mils intervall ger bäst totalekonomi. Vid varje service görs en mängd åtgärder för att säkerställa att bilen behåller sin driftsäkerhet. Olja byts i motor och drivlina, bromsar plockas isär, rengörs och smörjs upp enligt fabrikens anvisningar. Faktum är att en service kan innehålla upp till 40 olika moment. Subarus auktoriserade verkstäder följer alltid fabrikens serviceschema.

Precis som din dator och telefon behöver även din bil få sin programvara uppdaterad med jämna mellanrum. Det är avgörande för att den ska vara säker och fungera på bästa sätt. Tack vare serviceintervallet på 1500 mil behöver Subaru-ägare inte ta bilen till verkstaden för separata uppdateringar.

Allt görs vid servicetillfället. Uppdateringar av programvaran görs alltid på våra märkesverkstäder i samband med service. Uppdateringen som installeras på märkesverkstaden är garanterat originalprogramvara. Den uppfyller alla krav och är anpassad till just din bilmodell. Självklart garanterar vi även att alla elektroniska enheter fungerar prickfritt efter uppdateringen.

Det är sällan man ser en ”enögd” Subaru på vägarna. Det beror förmodligen på att vi vid varje servicetillfälle kontrollerar alla bilens lampor. Skulle något behöva bytas, så kan våra tekniker fixa det.

Naturligtvis byts ingenting utan att du först gett ditt medgivande. Vi som Subarus importör i Sverige, har höga krav på våra verkstäder och på de tekniker som jobbar där. För att du som kund ska kunna känna dig trygg så utbildar och certifierar vi löpande alla svenska tekniker.

Utbildningarna är inte bara ”skruv och mutter”-kunskap utan även nödvändiga kunskaper om arbetsmetoder, nya specialverktyg och den elektronisk testutrustning som bara våra auktoriserade verkstäder har tillgång till. Utbildningarna ökar det tekniska kunnandet men framförallt ger dem våra tekniker en unik helhetskunskap om Subaru.

För att säkerställa en lång livslängd och ett högt andrahandsvärde ingår alltid 3 års Fri Service vid köp av en ny Subaru.