50.000 kronor till Svenska Livräddningssällskapet

OKTOBER 2021

Subarus flytvästar bidrar till att rädda liv, även när de inte bärs. Genom att köpa en väst på subarushop.se har subarus kunder bidragit med inte mindre 50.000 kronor till Svenska Livräddningssällskapet och deras arbete för ett säkrare liv i och på vatten.

Med gemensamt mål att främja säkerheten inom sina verksamhetsområden har Subaru och Svenska Livräddningsällskapet (SLS) samarbetat en tid. Som en del i samarbetet har Subaru donerat intäkter från tävlingar på evenemang och mässor. Deltagare har fått en Subaru-flytväst från Baltic.

När publika evenemang ställdes in, som en följd av coronapandemin, erbjöds besökare på Subarushop.se att stödja SLS genom att köpa en flytväst istället. För varje såld väst har 50 kronor gått till SLS livräddande arbete att främja simkunnighet. I september kunde Ida Granlund, simlärare och sektionschef för Malmö Stads Simverksamhet samt Styrelseledamot i SLS, ta emot inte mindre än 50.000 kronor av Subaru Sveriges Emilie Sörensson.

Ida har levt en stor del av sitt liv i vatten, som tidigare tävlingssimmare och landslagsspelare i vattenpolo. – Att simma är både roligt och hälsosamt, men att kunna göra det bra räddar liv i lika stor utsträckning som att bära flytväst på sjön. Tillsammans ökar de chansen att klara sig om man faller i vattnet, säger hon. – Vi är enormt tacksamma för det stöd Svenska Livräddningssällskapet har fått av alla som har köpt en flytväst genom Subaru. Det går direkt in i Svenska Livräddningssällskapets fortsatta arbete för att rädda liv.